Over ons

Dat “Sport werkt” weten wij en gelukkig steeds meer mensen. Leef jij ook sport en bewegen, ben je ZZP’er en zoek je een extra uitdaging? Laat het ons weten.

Ons doel is duidelijk: meer mensen een leven lang laten genieten van sport en bewegen. En daar kunnen we jouw inzet goed voor gebruiken.

Roland Rijshouwer

ro-b

Roland Rijshouwer
roland@sportworks.nl
06 – 17 970 685

Roland is sinds hij in 2005 SportWorks oprichtte, actief met de maatschappelijke waarde van sport en bewegen. Voor NOC*NSF heeft hij ruim vier jaar als landelijk projectleider Sport en Bewegen in de Buurt gewerkt.
Bij de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft hij de beroepsvorming en kwaliteitsontwikkeling van Buurtsportcoaches en Combinatiefunctionarissen opgezet.

Roland is nogal bescheiden maar mag zich met bijna 15 jaar ervaring specialist noemen in het ontwikkelen van medewerkers binnen sport- en beweegorganisaties.

Hij voelt het als missie om iedereen toegang te bieden tot sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Iedereen in de samenleving, op ieder niveau, binnen elke organisatie.

Roland is te typeren als een enthousiaste vent met veel humor, het is een sociaal dier en netwerker. Als coach geeft hij je spiegels mee waar je flink over na gaat denken.

En als hij ergens in gelooft, gaat hij er vol voor en barst hij van de creatieve ‘out of the box’ ideeën die aanstekelijk werken. Hij krijgt energie van werken in een team met gedeelde visie.
Zelf sport hij wekelijks en is hij met passie vrijwilliger bij de basketbalclub in zijn stad.

Nukkig wordt hij van lange, (onnodig) moeilijke procedures en processen. Een praktische man dus. “Waarom moeilijk doen als het samen kan” en “Simpel is het moeilijkst”, zijn uitspraken die je uit zijn mond kunt horen.

“You miss 100% of the shots you don’t take”

Wayne Gretzky, ijshockeyspeler

Lonneke Boel

foto-lon

Lonneke Boel
lonneke@sportworks.nl
06 – 17 970 685

Dat sport een positief effect op mensen heeft weet Lonneke al meer dan 15 jaar. Ze heeft zelf lange tijd op de fitnessvloer gestaan om mensen op een enthousiaste manier bewuster te maken van lichaam en geest. “De kracht van sport is dat het veel bij jezelf los kan maken waar zowel jij als je omgeving van kan profiteren.”

Zij gelooft in verantwoordelijkheid nemen voor je eigen keuzes. Op welk gebied dan ook. Door bewust om te gaan met deze keuzes creër je een leven welke optimaal bij jou past.

Bij SportWorks is ze het luisterende oor. De coach. De verbinder en de inlever. “Het blijft bijzonder om deel uit te maken van de reis die iemand maakt. Iedere stap die wordt gemaakt is er één.”

Lonneke is enthousiast en vol levensvreugde. Dit wordt gevoed door het werken met mensen en als ze een duidelijk doel voor ogen heeft, dan gaat ze ervoor.

Ze houdt van afwisseling en uitdaging in haar leven. Never a dull moment. Toch is ze ook graag thuis en houdt ze van koken. En ooit, als ze groot is, wil ze een boek schrijven over haar ervaringen in sport en vitaliteit.

“Het leven is beweging. Je kiest zelf of je stroomt of stuitert.”

Lonneke Boel

Désirée Holstege

Désirée

Désirée Holstege

Désirée weet hoe lastig het kan zijn om erachter te komen waar je (verborgen) talenten liggen, welke baan het beste in je naar je boven haalt.

Ze weet nu waar haar kracht ligt; mensen met sport en bewegen als middel, bewust laten worden van hun patronen, ze zowel fysiek als mentaal in beweging brengen en samen hun kwaliteiten naar boven halen. Ruim 20 jaar houdt zij zich bezig met Mindfulness, bewustwording, sport en bewegen, coaching, meditatie en begeleiden van groepen en individu.

Ze is veel in de bossen en parken te vinden, hardlopend of wandelend. ‘Zuurstof happen’ zoals ze dan zegt.

Désirée heeft veel ervaring in het werken met Buurtsportcoaches en verenigingsondersteuners en krijgt energie van de drive waarmee zij hun werk doen. In haar rol als coach voor Jongeren op Gezond Gewicht adviseert en inspireert ze al twee jaar samen met hen sportverenigingen om een gezondere sportomgeving te creëren.

Bij SportWorks zet zij haar doortastende en empathische kwaliteit in. Door de goed ontwikkelde intuïtie zorgt Désirée vaak voor snel inzicht bij de ander. Ze houdt van doorpakken en dat doet ze zonder bla, bla en met beide voeten op de grond.

Ook is ze trotse moeder van een zoon en staat ze wekelijks langs de lijn van het voetbalveld.

“Op verandering hopen zonder er zelf iets voor te doen, is als op een treinstation wachten op een boot”

Désirée Holstege