Ontwikkeltraject KNLTB

 In Blog

SportWorks is bij de KNLTB aan de slag bij het Team Verenigingsondersteuning.

Hulpvraag vanuit de KNLTB

De omgeving van tennisclubs verandert. “Er wordt steeds meer gevraagd van onze Accountmanagers”. “Waar men voorheen voornamelijk op de club gericht was, gebeurd er nu meer in de omgeving”. Dit heeft tot gevolg dat voor de Accountmanagers de adviesrol belangrijker gaat worden.

Het team beschikt over verschillende kwaliteiten en ook over verschillende hulpvragen. Kunnen we de teamrollen dusdanig in kaart krijgen dat men elkaar onderling kan benaderen voor advies en ontwikkeling?

Plan van aanpak

Coach Roland Rijshouwer heeft een ontwikkeltraject uitgevoerd met de tien accountmanagers, gericht op individuele kwaliteiten en ontwikkelingen en op de teamkwaliteiten en ontwikkeling. Dit waren de stappen.

Stap 1

Uitvoeren van een competentie-inventarisatie: overeenstemming met de KNLTB over de meest passende competenties voor de functie.

Stap 2

Alle accountmanagers een volledig persoonlijkheidsassessment laten maken, bestaande uit het vaststellen van communicatiestijlen, karakterprofiel en een competentiescreening. Deze zijn vervolgens gematcht op het competentieprofiel van hun functie.

Stap 3

Ieder accountmanager heeft een persoonlijke terugkoppeling met concrete kwaliteiten, teamrol en ontwikkeladvies ontvangen. Op basis van dit gesprek en rapport gaan ze aan de slag met een persoonlijk en online ontwikkelopleiding.

Stap 4

Teamdag! De accountmanagers hebben in een dagdeel een team terugkoppeling met teamprofiel ontvangen met de daarbij behorende aandachtspunten voor het team en advies over een goede  samenwerking.

 

Benieuwd hoe je persoonlijke ontwikkeling voor jouw team in kunt zetten?
We gaan graag met je in gesprek: info@sportworks.nl of bel 06 – 179 706 85.

Recent Posts

Leave a Comment

team worksportorganisatie professioneren functie-inventarisatie