Traject KNLTB

 In Blog

SportWorks is bij de KNLTB aan de slag bij het Team Verenigingsondersteuning.

Vraag vanuit de KNLTB: 

De omgeving van tennisclubs verandert. “Er wordt steeds meer gevraagd van onze Accountmanagers”. “Waar men voorheen voornamelijk op de club gericht was gebeurd er nu meer in de omgeving”. Dit heeft tot gevolg dat voor de Accountmanagers de adviesrol belangrijker gaat worden.

Het team beschikt over verschillende kwaliteiten en ook over verschillende hulpvragen. Kunnen we de teamrollen dusdanig in kaart krijgen dat men elkaar onderling kan benaderen voor advies en ontwikkeling?

Plan van aanpak

Coach Roland Rijshouwer heeft een ontwikkeltraject uitgevoerd met de tien accountmanagers, gericht op individuele kwaliteiten en ontwikkelingen en op de teamkwaliteiten en ontwikkeling.

Stap 1.
Competentie-inventarisatie: overeenstemming met de KNLTB over de meest passende competenties voor de functie

Stap 2.
Alle accountmanagers een volledig persoonlijkheidsassessment laten maken, bestaande uit communicatiestijlen, karakterprofiel en een competentiescreening. Deze gematcht op het competentieprofiel van de functie

Stap 3.
Persoonlijke terugkoppeling met concrete kwaliteiten, teamrol en ontwikkeladvies. Op basis van dit gesprek en rapport gaan ze aan de slag met een persoonlijk en online ontwikkelopleiding.

Stap 4.
Teamdag! In en dagdeel een team terugkoppeling met teamprofiel gegeven plus aandachtspunten voor het team en advies over een goede  samenwerking!

 

Benieuwd hoe je persoonlijke ontwikkeling voor jouw team in kunt zetten? We gaan graag met je in gesprek: info@sportworks.nl of bel 06 – 179 706 85.

Recent Posts

Leave a Comment

Teamontwikkeling soft skills persoonlijk